Overvejer du at købe en fysioterapiklinik?

Forfatter: Penta Advokater
Dato: 30. maj 2023

Lav tilgang af ydrenumre presser prisen på fysioterapiklinikker voldsomt opad disse år, men der er også et marked uden for ydrenumrene. Læs her hvad du skal være opmærksom på, hvis du har planer om at starte egen praksis.

Fysioterapiklinikker med ydrenumre er driftssikre og dermed eftertragtede. Men prisen for en klinik skal imidlertid hænge sammen med de efterfølgende muligheder for indtægt og afdrag på lånet.

Søg rådgivning inden du køber en fysioterapiklinik

Antallet af ny-udstedte klassiske ydrenumre har siden 2008 været meget lavt. Det presser prisen på klinikkerne i vejret og betyder, at fysioterapeuter med ønske om egen klinik skal holde hovedet koldt, inden de tyer til forhastede beslutninger.

“De høje priser øger vigtigheden af at få udarbejdet et realistisk driftsbudget med hjælp fra en revisor eller anden kyndig rådgiver med erfaring inden for området, så du er sikret, at du får dét, du betaler for”, siger advokat Helge Busk.

Kædesamarbejde?

De høje priser på klinikker med ydrenumre betyder samtidig, at markedet uden for ydrenumrene vokser. Dette gælder særligt ved specialiserede fysioterapeuter (eksempelvis fokus på ”mor/barn”, sportsgrene mv). For mere ”almindelig” fysioterapi er det særligt kæderne, der har været gode til at se mulighederne i dette marked, men en eventuel indtræden i et kædesamarbejde bør stadig være forbundet med nøje overvejelser.

“Der kan være både fordele og ulemper ved kædesamarbejde, så det er vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvad den enkelte kæde tilbyder og undersøger synergieffekten af at indgå i et kædesamarbejde”, siger advokat Helge Busk og tilføjer

“Sørg for at samle erfarne rådgivere omkring dig til at gennemlæse og forhandle aftaler og kontrakter, men også så der ligger et solidt budget og en forretningsplan for den fremadrettede drift, så du bedst muligt kan drive din klinik på fornuftig og rentabel vis”.